Content Marketing - inte så svårt som du tror!

Visst har man talat om Content Marketing, eller innehållsmarknadsföring, ett bra tag nu, men ännu är ganska få svenska webbsajer bra på det. För att lyckas behövs ett intresse för att kommunicera med kunderna, bra text och bild och en plattform som är anpassad för Content Marketing.


Så här lyckas du med Content Marketing i fem punkter:


1. Fokusera på designen


Det första intrycket är viktigt! Med ett ögonkast avgör besökaren om din sida är intressant. Se därför till att din sida är snygg, överskådlig och passar det du säljer. En spännande sida med ett intressant innehåll gör att besökarna kommer tillbaka.

2. Utnyttja mediet

Idag finns alla möjligheter att utöver texten lägga in bilder, video och ljud på din sida. Utnyttja det – men med förstånd – allt som blinkar och låter är inte bra, men rätt gjort är detta den bästa möjligheten du har att engagera dina besökare.

3. Pusha inte!

Visst, syftet med all marknadsföring är att sälja, men syftet med Content Marketing är att förpacka budskapet på ett mer indirekt sätt. Utnyttja möjligheterna att skriva en redaktionell text, berätta om användningsområden, var underhållande och bygg upp ett förtroende för dig och dina produkter.

4. Länka vidare

En bra text ger givetvis mersmak och detta ska du utnyttja. Länka till andra texter på din hemsida för den som vill lära sig mer, men länka också till de produkter eller tjänster som din artikel relaterar till. När du byggt upp intresset ska det vara lätt för kunden att ta nästa steg!

5. Dela och låt dela

Använd Share Buttons när du skapar dina sidor. Om du skriver bra texter och lägger upp snygga bilder kommer folk att vilja dela med sig i social media. Här får du gratis spridning till presumtiva kunder och ökar kännedomen om ditt varumärke och dina produkter.

Vill du veta mer? Oavsett om du redan är kund hos oss eller bara är nyfiken på vad vi har att erbjuda är du välkommen att boka ett möte. Vi tar ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan hjälpa dig att lyckas bättre på webben! Boka möte här!